Львівські лікарі дістали уламок російського касетного снаряда з голови дев’ятирічної Софії з Миколаївщини

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Львові нейрохірурги лікарні святого Миколая врятували дев’ятирічну дівчинку на ім’я Софія. Внаслідок обстрілу російських військових вона отримала поранення голови. 

Про це повідомили в першому медичному об’єднанні міста Львова. 

Дев’ятирічна Софія з мамою. Фото: фейсбук-сторінка Першого медичного об’єднання міста Львова

Дівчинка отримала поранення 4 квітня, коли російський обстріл застав її разом з мамою Ніною на вулиці в одному з житлових кварталів Миколаєва. До міста обидві евакуювались із села Веселий Кут, яке окупували російські військові. 

“Ми були на вулиці, неподалік дитячої лікарні, коли почули вибухи. Попадали під будинок. Коли трохи стихло, вирішили йти далі, але знову почули вибухи. Чоловіки, що були на вулиці, порадили падати під будинком. Ми присіли, я закрила Софійку собою ззаду, моя сестра сіла попереду. Донька була посередині”, – пригадує мама дівчинки про події того дня. 

Після операції в Миколаєві протягом двох днів дівчинка пролежала в комі, а потім потрапила до Львова.

Лікарі кажуть, що уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок дитини від лобної ділянки до потилиці. 

Фото: фейсбук-сторінка Першого медичного об’єднання міста Львова

Софії провели ще одну операцію, видалили уламки снаряда з мозку й закрили дефект титановою пластиною. 

“Дівчинка наново вчиться робити перші кроки та починає розмовляти. Разом з мамою пліч-о-пліч вони долають усі негаразди. Софійка активно тренується, щоб продовжити вчитися грати на музичному інструменті та втілити свою найбільшу мрію й одного дня заспівати на сцені”, – розповіли медики. 

Фото: фейсбук-сторінка Першого медичного об’єднання міста Львова

Станом на 10 травня кількість поранених унаслідок російського вторгнення в Україну дітей перевищила чотири сотні, а кількість загиблих сягнула вже 226.

Найбільше потерпілих, за даними Офісу генпрокурора, на Донеччині – 139, на Київщині – 116, Харківщині – 99, Чернігівщині – 68, Херсонщині – 46, Миколаївщині – 44, Луганщині – 44, Запоріжжі – 28, Сумщині – 17, а також на Житомирщині – 15. 

Ще 16 дітей постраждали в Києві. 

Ці цифри не є остаточними, оскільки досі триває робота зі встановлення кількості жертв та постраждалих в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Першого медичного об’єднання міста Львова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter