Лутковська звернулася до російського омбудсмена з приводу Савченко

Дата: 15 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська закликала російського омбудсмена Еллу Памфілову звернути увагу на стан здоров’я української льотчиці Надії Савченко і сприяти відновленню її прав.

У зверненні Лутковська також закликає Памфілову посприяти зустрічі з Надією Савченко її сестри Віри, пише “День“. 

У понеділок, 12 січня 2015 року, в ході телефонної розмови з Вами я звернула Вашу увагу на серйозну небезпеку, яка загрожує життю і здоров’ю Надії Савченко, і звернулася до Вас із проханням про надання допомоги сестрі Надії, Вірі Савченко, в перетині кордону з РФ і організації її особистої зустрічі з сестрою“, – зазначила Лутковська.

Однак, за її словами, через чотири дні від російського омбудсмена не було жодної реакції, незважаючи на обіцянки сприяти вирішенню цієї ситуації.

Як повідомлялося раніше у фейсбук-спільноті “Євромайдан SOS“, у Москві було затримано учасників акції на підтримку Надії Савченко Катерину Мальдон, Олег Мокрякова та Івана Дудка, а також кореспондента “Граней” Олександра Агєєва. Учасники акції під’їхали до СІЗО-6 в автомобілі і голосно ввімкнули диск з гімном України.

Нагадаємо, викрадена з території України та незаконно ув’язнена в Росії український військовослужбовець Надія Савченко розпочала голодування 13 грудня 2014 року та планує тримати його до кінця.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter