Лутковська вимагає вивезти дітей-сиріт зі Сходу у безпечні регіони

Дата: 26 Січня 2015
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до Прем’єр-міністра з вимогою захистити життя і здоров’я дітей на небезпечних територіях Сходу України.

У зверненні йдеться про те, що на території Донецької і Луганської областей до розгортання збройного  конфлікту проживало майже 1 млн. дітей, серед яких близько 15 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На цей час майже всі діти інтернатних установ вивезені до закладів, які знаходяться на території, підконтрольній  Уряду України.

Проте, на сьогодні існує загроза життю і здоров’ю дітей, які залишаються проживати в населених пунктах, що знаходяться на небезпечній території у безпосередній близькості до зони проведення  антитерористичної операції, та піддаються обстрілам. Зокрема, мова йде про центри соціальної реабілітації дітей (м. Лисичанськ Луганської області, м. Дзержинськ Донецької області), обласні будинки дитини (м. Сєвєродонецьк, м. Артемівськ), школи-інтернати (м. Маріуполь, смт. Миронівське, м. Костянтинівка, м. Артемівськ Донецької області) тощо. За оперативними даними в цих установах наразі перебуває майже 2 000 дітей.

У цьому зв’язку, Уповноважений наголосила на необхідності своєчасного вжиття заходів з боку державних органів влади щодо вивезення дітей у безпечні регіони України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter