Лутковська підтримала ідею провести парламентські слухання з питань безпеки журналістів

Дата: 12 Серпня 2017
A+ A- Підписатися
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська підтримала ідею Національної спілки журналістів України (НСЖУ) щодо проведення восени 2017 року парламентських слухань з питань свободи слова та безпеки журналістів. 
 
Про це йдеться у листі Валерії Лутковської голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, пише Детектор медіа
 

У листі йдеться, що ідея парламентських слухань обговорювалася під час зустрічі Валерії Лутковської з головою НСЖУ Сергієм Томіленком.

“Крім того, ми обговорювали питання стану дотримання і захисту прав представників ЗМІ, свободи слова в Україні та можливих шляхів захисту прав журналістів, які перебувають на непідконтрольній Уряду України території, в окупованій АР Крим, в місцях несвободи Російської Федерації. У зв’язку з вищевикладеним та з огляду на актуальність питання захисту прав журналістів прошу Вас сприяти у проведенні парламентських слухань з питань свободи слова та безпеки журналістів”, – зазначається в листі Уповноваженої.

Щомісяця ми фіксуємо кілька випадків застосування фізичної сили проти журналістів, десятки випадків погроз чи перешкоджань професійній діяльності, – каже голова НСЖУ Сергій Томіленко. І поки що – жодної справи, у якій би винні були знайдені та справедливо покарані. Тому вважаємо, що влада і правоохоронні органи мають публічно відзвітувати про стан безпеки журналістів в Україні“. 

Нагадаємо, у липні НСЖУ зафіксувала сім випадків застосування фізичної сили проти журналістів в Україні.

За перше півріччя 2017 року експерти Інституту масової інформації зафіксували загалом в Україні 122 випадки порушень свободи слова, порівняно до 129 випадків за аналогічний період 2016 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter