Лукашенко заявив, що українці переживуть геноцид, якщо не здадуться

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що президент України Володимир Зеленський має зупинитися і піти на мирні переговори з країною-агресором Росією, якщо хоче уникнути величезних жертв і повного знищення України.

Про це інформує провладний Telegram-канал “Пул первого”, який публікує відеоінтерв’ю Лукашенка російським ЗМІ.

TUT.BY/ Reuters/ Forum

 “Все в руках України. Не тому, що я хочу спихнути цю тему на Зеленського та Україну. Дійсно, все зараз у руках України. Якщо вони не хочуть загибелі, до того ж у величезній кількості, людей. Важко, тяжко, але треба зупинитися, треба це припинити, тому що далі буде повне знищення України… Це не те, що Путін говорив якось задовго до “операції”, що це загрожуватиме втратою державності, – це буде знищення України. Треба зупинитися”, – сказав він.

Лукашенко також заявив, що під час Другої світової війни загинуло 30 мільйонів людей (втрати СРСР. – Ред.), але зараз “ніхто про це і не згадує”, а з Німеччиною “готові не просто розмовляти, а співпрацювати й дружити”.

Самопроголошений президент упевнений, що так само буде і з відносинами з українцями, а країна-агресор та її сателіти “напевно, зможуть пояснити навіть зараз українському народові, що сталося”.

За словами Лукашенка, тему подій в Україні побіжно зачепили на саміті ОДКБ, який відбувся напередодні, але нібито це не було головною темою зустрічі лідерів держав–членів організації.

Тим часом Збройні сили України поширили термінове звернення до народу Білорусі з закликом не допустити втягнення РБ у війну РФ проти України.

 “Спецслужби РФ готують провокації на вашій території, ціллю їх терактів можуть бути об’єкти критичної інфраструктури, зокрема – АЕС “Островець”.

 

У Генштабі ЗСУ заявили, що Росія намагається втягнути Республіку Білорусь у війну з Україною “будь-якими шляхами”.

ЗСУ просять білорусів вимагати від їхнього керівництва дотримання статті 18 Конституції Республіки Білорусь, відслідковувати дії підозрілих осіб і транспорту біля об’єктів критичної інфраструктури, повідомляти про таке правоохоронців, а якщо не буде реакції з їхнього боку – інформувати світову спільноту всіма доступними способами.

Україна не вважає вашу країну, тим паче – ваш народ – ворогом… Ми не збираємося та не плануємо проводити ніяких агресивних дій на території РБ. Це – офіційна позиція України. Сьогодні чимало залежить від кожної людини, надіємося на вашу пильність і розуміння ситуації.

Генштаб Збройних сил України

Нагадаємо, 23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Протиповітряна оборона збила 51 ворожу крилату ракету та п’ять дронів-камікадзе.

Однак через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, унаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. 

Українці залишились без світла, води та тепла. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter