Луцька міськрада проситиме ОАСК визнати “карантин вихідного дня” незаконним

Дата: 13 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Луцька міська рада готує заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про “карантин вихідного дня”.

Про це повідомили на сайті міськради. 

Влада міста вважає, що підтримані урядом заборони суперечать чинному законодавству, Конституції України й порушують права підприємців та підприємств.

“У нашому місті відбулась акція проти “карантину вихідного дня”, на яку вийшли більше тисячі представників ресторанного, торговельного господарства та сфери надання послуг, що становлять вагому частку малого та середнього бізнесу міста. Чимало суб’єктів господарювання, які сьогодні опинилися в умовах виживання, через нові обмеження понесуть невиправдані збитки, знову опиняться на межі закриття”, – зазначили в міськраді. 

Відомо, що із запровадженими урядом заборонами не погоджуються також у Тернополі, Черкасах, Житомирі та Львові. Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль уже казав, що рішення уряду про посилення карантину підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання на території України.

“У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. “Карантин вихідного дня” стосується винятково визначеного переліку суб’єктів господарювання, які є на території України. Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних”, – зазначав він. 

Нагадаємо, що 11 листопада Кабінет Міністрів підтримав запровадження в Україні “карантину вихідного дня”. Так, з 00 годин суботи до 00 годин понеділка в країні працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки. Ресторанам, кафе та іншим закладам громадського харчування дозволять працювати тільки “на винос”. 

Відомо, що наприкінці серпня запроваджені урядом карантинні обмеження визнав незаконними Конституційний Суд. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter