Луценко востаннє збирав нараду по справах Майдану у вересні 2016 — Горбатюк

Дата: 19 Лютого 2018
A+ A- Підписатися

Генеральний прокурор Юрій Луценко востаннє скликав робочу зустріч у справах Євромайдану у вересні 2016 року.

Про це сьогодні під час круглого столу “Відповідальність суддів Майдану. Обіцянки та реальність” розповів начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент Центру інформації про права людини.

“Останню робочу зустріч з проблематики розслідування він (генпрокурор Юрій Луценко – ред.) провів у вересні 2016 року. Ще була 5-хвилинна зустріч, коли ми  разом їздили в Брюссель з приводу санкційних осіб”, — зазначив Горбатюк.

За його словами, тиждень тому Департамент спецрозслідувань підготував для Генпрокурора комплексне роз’яснення стосовно “проблематики справ Євромайдану”. Наразі департамент не отримав реагування.

“Протягом своєї каденції генеральний прокурор цікавиться лише питанням притягнення до кримінальної відповідальності і направленням справ до суду проти високопосадовців — Януковича та інших. Інші питання не ставляться”, — розповів він.

Нагадаємо, 18 лютого на відкритті виставки у Мистецькому арсеналі, присвяченій учасникам Революції Гідності, Юрій Луценко повідомив, що суди по справах Майдану визнали винними 50 осіб. Щодо 43 із них ухвалені обвинувальні вироки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter