“Ліси України” внесли до переліку особливо важливих для економіки держкомпаній

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Державне спеціалізоване господарське підприємство “Ліси України” додали до переліку особливо важливих для економіки суб’єктів господарювання державного сектору економіки. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Природно-заповідний фонд України

Державне спеціалізоване господарське підприємство “Ліси України” є одним з найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України. Належить до сфери управління Держлісагентства, а лісовий фонд оцінюють у 6,6 мільйона гектарів земель.

Відтепер призначення керівників та членів наглядової ради підприємства здійснюватимуть лише за участю комітету з призначення. Урядовці сподіваються, що цей крок дозволить залучити підприємству інвестиції. 

“Формування наглядової ради на прозорому та відкритому конкурсі за участі комітету з призначення керівників, до якого входять представники як державних органів, так і міжнародних організацій, – це черговий етап для впровадження кращих норм корпоративного управління в держсекторі… Відповідно, це нові можливості для підприємства, вищий рівень незалежності в управлінні та залученні ресурсів, яких в умовах війни потребує економіка”, – пояснює заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення росіяни вчинили щонайменше 2500 екологічних злочинів в Україні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter