Лікарі визнали чоловіка, який замінував міст Метро минулого року, неосудним

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Судово-психіатрична експертиза визнала колишнього військового Олексія Белька, який у вересні минулого року замінував міст Метро в Києві, неосудним. 

Про це повідомив його адвокат Масі Найєм

Закінчилось досудове розслідування по справі ветерана АТО, Олексія Белько. Деталі – в пості компанії. Дякую Служба…

Опубліковано Masi Nayyem Вівторок, 28 січня 2020 р.

За словами захисника, після отримання результатів експертизи прокурор у справі планує скерувати до суду клопотання, аби примусово утримувати Белька в спеціалізованому закладі до вилікування.

“Ми вважаємо, що це добре, тому що Олексію Бельку потрібна професійна медична допомога, для того щоб він знову став активним і повноцінним членом суспільства. Але все ж вважаємо, що військовослужбовці стикаються з важкими обставинами, захищаючи нашу з вами незалежність. Це дуже збільшує ризики для їхнього здоров’я, не тільки фізичного, а й психічного. І їм повинна бути забезпечена належна медична та психологічна допомога, яка б дозволила попередити такі випадки або вчасно виявити симптоми хвороби та надати людині медичну допомогу – до того, як вона попрямує зі зброєю перекривати міст та стане об’єктом ненависті для половини міста”, – наголосили на сторінці юридичної компанії “Міллер”, яка працює над захистом ветерана. 

Водночас захист Белька обурився через позицію Національної поліції, яка вимагає стягнути з чоловіка майже 70 тисяч гривень за збитий під час спецоперації з його затримання коптер. 

“Це при тому, що 10 липня 2017 року коптер купили за 59 000 грн. Позов не задовольнять. Але ставлення до ветерана АТО – зрозуміле”, – написав Найєм. 

Нагадаємо, 18 вересня минулого року правоохоронці повідомили, що невідомий чоловік погрожує підірвати міст Метро в Києві. Він їхав мостом на автівці, проте потім зупинився, зробив кілька пострілів у повітря та почав погрожувати підірвати споруду. На місце інциденту одразу приїхали сотні правоохоронців та військові, які повідомили, що мінером виявися 42-річний колишній службовець військової частини в Броварах Олексій Белько, якого згодом затримали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter