Лікарі в російському СІЗО не надають допомоги фігурантам справи “Хізб ут-Тахрір”

Дата: 27 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Лікарі в СІЗО міста Ростова-на-Дону не надають медичної допомоги утримуваним там фігурантам так званої справи “Хізб ут-Тахрір” Тимуру Ібрагімову та Серверу Зекір’яєву.

Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова

Сервер Зекір’яєв та Тимур Ібрагімов

Омбудсманка розповіла, що Тимур Ібрагімов має інвалідність ІІІ групи, у нього відсутнє одне око, а Сервер Зекір’яєв хворіє на хронічний остеохондроз, радикуліт, ниркову недостатність, гіпертонію та останнім часом почав скаржиться на запалення лімфатичних вузлів на шиї та проблеми із судинами на ногах.

Незважаючи на це, адміністрація установи не надає українцям необхідної медичної допомоги. Також нещодавно суд відмовив у задоволенні клопотання сторони захисту про надання відповідної медичної допомоги Ібрагімову та Зекір’яєву.

“Через це в невідкладному порядку звертаюся до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової терміново вжити заходів щодо проведення повного медичного обстеження, за результатами якого забезпечити надання необхідного лікування”, – розповіла Денісова. 

Як відомо, Ібрагімова та Зекір’яєва російські силовики затримали ще в жовтні 2017 року. Разом з ними ФСБ тоді затримала й Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва і Ернеса Аметова. Усіх чоловіків звинуватили в участі в забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір”. 

Після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі. Раніше ZMINA розповідала, чим займається організація “Хізб утр-Тахрір” та чому її заборонили в Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter