Кандидатуру Світлани Тихановської висунули на Нобелівську премію миру

Дата: 31 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Президент Литви Гітанас Науседа висунув кандидатуру лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської на здобуття Нобелівської премії миру.

Про це повідомляє агентство Baltic News Service та Reuters з посиланням на два джерела.

Світлана Тихановська

Науседа висунув Тихановську, яка зараз перебуває в Литві, щоб продемонструвати підтримку білоруського демократичного руху і вимоги про проведення вільних виборів.

“Неймовірний момент! Дякую президенту Науседі за висунення мене і всього народу Білорусі на Нобелівську премію миру. Це великий вияв солідарності з Білоруссю і визнання нашої мирної боротьби за свободу, яка надихає весь світ з серпня минулого року”, — написала Тихановська у твіттері.

Прийом кандидатур на Нобелівську премію миру 2021 року завершиться 31 січня, а ім’я переможця оголосять восени.

Нагадаємо, що із серпня минулого року в Білорусі не закінчуються протестні акції невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

Від початку протестів, за даними правозахисників, від репресій у Білорусі постраждали близько 30 тисяч людей. Також щонайменше шестеро учасників акцій зникли безвісти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter