Лідер партії “Альтернатива для Німеччини” порівняв Україну з нацистами під час Другої світової війни

Дата: 23 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Під час теледебатів лідер правопопулістської партії “Альтернатива для Німеччини” Тіно Хрупалла порівняв Україну з нацистською Німеччиною, коли говорив про перспективи завершення війни. 

Цитати з дебатів опублікувало видання Bild.

Так, спочатку Хрупалла заявив, що Україна за підсумками війни “програє, як і Росія, а виграють лише США”, а також поскаржився, що Німеччина більше не може купувати вигідний для неї російський газ і купує “брудний сланцевий газ з Америки”.

На репліку опонента лідера фракції “Вільних демократів” Хрістіана Дюрра, що Хрупаллу байдуже на смерті українців, він заявив, що люди гинули також в Іраку й Афганістані, і тоді не можна купувати енергоресурси й у США. 

Після цього модераторка запитала у Хрупалли, чи вважає він, що Україна має припинити опір. 

Той спершу сказав, що “метою має бути готовність говорити, щоб обидві сторони могли врятувати обличчя”. Далі він додав, що “будь-який день, коли війна закінчиться швидше, навіть із втратою територій, буде хорошим днем”.

Натомість Дюрр назвав такі міркування абсурдними та спитав, чи Хрупалла пропонував би те саме, якби йшлося про його власну країну.  

Тоді лідер “АдН” сказав, що Німеччина фактично зробила це у 1945 році.

“Ви справді щойно сказали, що гітлерівську Німеччину, Вермахт, якому довелося капітулювати, можна порівняти з ситуацією України?” – перепитала модераторка, на що він не став ні підтверджувати свої слова, ні спростовувати їх.

Раніше ZMINA писала, що у російськомовній програмі “Обзор от Bild” вийшов ефір з експерткою з міграційної політики Ольгою Гуріною, яка назвала українців та росіян у Європі “біженцями від однієї війни”. Під час розмови на екрані був підпис “Кровопролитна війна в Україні” без згадки причетності до неї РФ.

“Я вважаю, що і росіяни, і українці – це біженці від однієї війни. І нерозуміння цього питання мене дивує. Звідки таке неприйняття росіян? Розумієте, це лише підживлює ті страхи й наративи, які присутні в російській владі”, – заявила Гуріна російською.

Також під час розмови Гуріна назвала підрив Каховської ГЕС “катаклізмом”.

Нагадаємо, що у червні в Німеччині вперше розробили та ухвалили Стратегію національної безпеки країни, Росію в ній визнали найбільшою загрозою для світу. Документ представив канцлер Німеччини Олаф Шольц

За його словами, політичне безпекове середовище країни значно змінилося за останні півтора року, зокрема, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Також він згадав атаку на трубопровід “Північний потік”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter