ЛГБТ-спільнота порушила питання безпеки учасників Маршу рівності

Дата: 03 Червня 2015
A+ A- Підписатися

ЛГБТ-активісти розповіли про проблеми безпеки під час проведення Маршу рівності, який відбудеться 6 червня, а також про дискримінацію спільноти на законодавчому рівні.

Про це повідомляє прес-служба Міжнародного ЛГБТ-форуму “КиївПрайд2015”. 

За останній час ми вимушені констатувати ріст злочинів на грунті гомофобії та трансфобії, скоєних в більш брутальний спосіб, ніж в попередні роки. Вже з початку 2015 року в Україні сталося декілька вбивств та випадків нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Також відзначено зростання нападів на ЛГБТ-заходи та приміщення громадських організацій. Попри все це, нова українська влада, як і її попередниця, робить вигляд, що ЛГБТ взагалі не існує. Це спостерігається починаючи з роботи над Національною стратегією у сфері прав людини і закінчуючи розслідуванням окремих злочинів проти представників ЛГБТ-спільноти“, – зазначив Олександр Зінченков, представник правозахисного ЛГБТ-центру “Наш Світ”.

Представники та представниці ЛГБТ-спільноти зазначають, що в Україні досі відсутнє законодавство, що забороняло б дискримінацію на основі сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, багато чинних нормативно-правових актів дискрімінують ЛГБТ.

У рамках Міжнародного ЛГБТ-форуму “КиївПрайд2015″, що триватиме з 2 по 8 червня, заплановано понад 20 заходів: круглі столи, дискусії, кінопокази, тренінги та виставки. 6 червня відбудеться Марш рівності – мирна хода, що покликана привернути увагу до недотримання прав людини.

Тетяна Мазур, директор представництва Amnesty International в Україні, зазначила: “Минулого року вкрай розчаровуючою була як нездатність київської міліції надати належний захист активістам, так і зневажлива заява мера Кличка, який назвав правозахисний захід ЛГБТ-спільноти розважальним та недоречним. Роль міської адміністрації та правоохоронців є ключовою — саме вони мають забезпечити безпеку на публічних заходах з тим, щоб кожен громадянин мав можливість вийти на вулицю та мирно висловити свої погляди“.

Нагадаємо, представники “Правого сектору” 6 червня планують перешкодити ЛГБТ-активістам провести Марш рівності у Києві. Раніше голова комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Григорій Немиря звернувся до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та мера Києва Віталія Кличка з проханням гарантувати безпеку при проведенні Маршу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter