ЛГБТ-переселенці живуть у жахливих умовах – активіст

Дата: 16 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

ЛГБТ-активісти продовжують полишати Донецьку, Луганську області та Крим, починаючи з 2014 року.

Про це в ефірі Громадського радіо повідомив програмний директор Всеукраїнської громадської організації “Гей-альянс Україна”, член Запорізького обласного благодійного фонду “Гендер Зед” Юрій Йорський.

За його словами, у прихильників Росії складається уявлення, якщо людина представник ЛГБТ, тоді вона однозначно підтримує Україну.

“Звіт Центру “Меморіал” за підтримки Центру громадянських свобод говорить, що з 2014 року ЛГБТ-представники почали полишати окуповані території. Тому що люди дізнавались про орієнтацію, то відповідно вони думали, що ЛГБТ-представники за так звану “Гейропу”, відповідно вони за Україну і їх тоді переслідували”, – каже він.

Юрій Йорський також повідомив, що з 2014 року кількість телефонних дзвінків на нашу гарячу лінію від ЛГБТ-представників Донецької та Луганської області та Криму значно збільшилась.

“Ставлять дуже багато питань про те, як виїхати із зону конфлікту. Люди дуже багато запитували про соціальну та психологічну допомогу, де її можна отримати. Велике питання постає перед ВІЛ-інфікованими, де отримувати терапію. Якщо це новий випадок інфікування, люди не знають, де стати на облік, – каже він.

Представники ЛГБТ, які є переселенцями, часто живуть у жахливих фінансових умовах.

“Молоді люди з окупованих територій, які відвідують наші ком’юніті-центри, зокрема в Запорізької, Одеської, Київської областях, чомусь соромляться повідомити, що вони переселенці. Вони побоюються стигми й дискримінації. Відповідно у перший час вони цього не розповідають. Переїхавши у нове місто, вони нікого у ньому не знають. У них жахливі фінансові умови. Їм потрібна будь-яка підтримка”, – каже він.

Ком’юніті-центри організації знаходяться в Харкові, Запоріжжі, Одесі, Житомирі, Вінниці, Києві та Кривому розі.

Номер гарячої лінії для ЛГБТ – 0 800 50 50 99. Телефонні дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так й мобільних телефонів. Лінія працює з 12:00 до 02:00.

Юрій Йорський також повідомив, що за останні 4 місяці 2015 року в Україні сталось 34 злочинів на ґрунті ненависті та випадків дискримінації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter