Лауреатами цьогорічної премії “Євромайдан SOS” стали Віталій Андрієць та Катерина Приймак

Дата: 05 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Лауреатами цьогорічної волонтерської премії “Євромайдан SOS” стали активіст Віталій Андрієць, який заснував у Черкасах  майстерню «Мудрий Тесля» для хлопців, які ростуть без батька, а також Катерина Приймак, яка була парамедиком у добровольчому медбатальйоні «Госпітальєри» та створює в Україні Жіночий ветеранський рух.

Про це повідомили на сторінці премії. 

Як ви вже здогадалися, лауреатом Волонтерської премії 2019 став "Мудрий Тесля" Віталій Андрієць (Виталий Андриец)!…

Gepostet von Євромайдан SOS am Dienstag, 3. Dezember 2019

Віталій Андрієць – переселенець з Луганська. У 2014 році він із родиною переїхав до Черкас, де згодом відкрив майстерню.

“Ідея майстерні виникла після розмови з друзями у церкві. Говорили про батьківство, про те, що значить бути хорошим батьком і як передати дітям свою мудрість. Ця тема близька Віталію, адже коли йому було два роки, його тато залишив сім’ю. Сьогодні Віталій вже і сам батько, але часу і внутрішнього ресурсу йому вистачає не лише на своїх чотирьох дітей”, – розповідають про лауреата на сторінці премії.

На базі майстерні Андрієць разом із друзями безкоштовно навчають хлопчиків теслярства, роботи з електроінструментами та виготовляють практичні речі — драбини, стільці, годівнички тощо. Спочатку до майстерні запрошували лише хлопців, що ростуть без батька, але згодом відкрили двері для всіх охочих. 

Катерина Приймак – волонтерка, яка майже рік була парамедиком у добровольчому медбатальйоні «Госпітальєри». Вона евакуйовувала з передової поранених до лікарень та карет «швидкої допомоги». Працювала у найгарячіших точках війни на сході – район Донецького аеропорту, шахта «Бутівка», Піски.

Наша друга лауреатка, на жаль, не змогла особисто бути присутньою на Церемонії нагородження, проте отримала свою порцію…

Gepostet von Євромайдан SOS am Dienstag, 3. Dezember 2019

“З 2018 року Катя Приймак є частиною проекту «Невидимий Батальйон» і робить максимум для розвитку Жіночого ветеранського руху. Їздила в складі дипломатичної місії в штаб-квартиру ООН, щоб як свідок розповісти правду про російську агресію в Україні. Обмінювалася досвідом з американськими ветеранами. Виступала на TEDx”, – розповіли про лауреатку організатори премії. 

Нагадаємо, що волонтерську премію Євромайдан SOS вручають в Україні з 2014 року. Нею відзначають людей, які роблять особливий внесок у розвиток волонтерського руху в країні. За цей час лауреатами премії ставали кримськотатрський активіст Марлен Асанов, волонтерка опікового центру при Київській міській клінічній лікарні №2 Олена Єгорова, вчений-етнограф Олексій Доля, волонтерка з Криму Ірина Тремп та адвокатка родин Небесної сотні Євгенія Закревська

Як відомо, волонтери є одними з тих, кому українці довіряють найбільше. Такі дані опитування проведеного на початку поточного року. Схожою довірою в українців користуються лише церква та Збройні сили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter