Київські лікарі витягли уламок російської міни з серця 4-річної дівчинки

Дата: 23 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Лікарі у київському Інституті серця провели операцію 4-річній дівчинці, яка постраждала внаслідок російського обстрілу на Херсонщині. 

Про це розповів генеральний директор інституту та кардіохірург Борис Тодуров

Скриншот відео

Медик виклав відео, на якому показав уламок, що витягли під час операції. Тодуров розповів, що дитина постраждала внаслідок російського мінометного обстрілу у Херсонській області, втім, не уточнив, коли саме відбулась атака. 

Ймовірно, дівчинка отримала поранення 19 листопада. Постраждалій тоді дитині діагностували множинні уламкові поранення, проникаюче поранення грудної порожнини, загальну контузію, закриту черепно-мозкову травму, контузію легень, а також мали підозру про уламок в судинному пучку грудної клітки.

Нагадаємо, що українські лікарі постійно рятують життя поранених внаслідок російських обстрілів, серед яких чимало дітей.

ZMINA розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг  в легені. 

Вдалося врятувати й дівчинку з Миколаєва, на ім’я Софія, якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок.

Допомогли також дівчинці з Маріуполя, яка через пережитий на війні стрес втратила навички ходьби. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter