Київська поліція знову склала протокол на активістів “Відсічі” за листівки проти Зеленського

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві поліція склала протокол на членів громадської організації “Відсіч”, які поширювали листівки проти президента Володимира Зеленського.

Про це активісти повідомили у фейсбуку. 

Щойно, після 2,5 годин утримування в центрі Києва, на активістів "Відсічі" поліція таки склала протокол і відпустила. І…

Опубліковано Відсіч Четвер, 25 червня 2020 р.

Інцидент стався 25 червня в урядовому кварталі столиці. Правоохоронці дві з половиною години складали протокол на активістів про адміністративне правопорушення, а саме “за порушення благоустрою”. Поліцейські стверджують, що активісти клеїли листівки на стовпах, однак члени організації запевняють, що розміщували їх виключно на стендах для реклами та оголошень. На місце також прибула слідчо-оперативна група.

 

Нагадаємо, що поліція не вперше зупиняє активістів “Відсічі” за розклеювання листівок проти Зеленського. Минулого року силовики на одну годину затримали активістку Марію Назарову за те, що вона розклеювала на зеленому паркані на вулиці Шовковичній, 19, у Києві листівки з написом “Зачем воевать, если можно стать на колени. Зе! команда”.

Назарова повідомила, що на місці, де вона розклеювала листівки, її затримали представники поліції особливого призначення і викликали туди слідчо-оперативну групу. Активістці інкримінували порушення закону про передвиборчу агітацію та правил благоустрою.

Однак вона роз’яснювала поліцейським, що її наліпки не є ні рекламою, ні передвиборчою агітацією, тож не підпадають під цей закон. Також, за її словами, не підходить до її випадку і стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оскільки паркан не є ані культурною, ані історичною цінністю, і заявляти про порушення правил благоустрою має лише орган, який відповідає за благоустрій, а такої заяви чи скарги не було.

Згодом вона довела в суді, що не порушувала закону.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter