Київ не виділив землю для будівництва “квартир Ердогана” – Верещук

Дата: 08 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Місцева влада столиці не виділила землі для будівництва так званих “квартир Ердогана” як допомога від Туреччини, призначених для переселених кримських татар, кримчан та учасників бойових дій.  

Про це міністерка Ірина Верещук заявила в ефірі Крим.Реалії 8 грудня. 

За її словами, 200 квартир заплановано побудувати на Херсонщині, 200 – на Миколаївщині і 100 має бути в Києві.

“Херсон виділив землю під будівництво будинків, Миколаїв виділив. Київ не знайшов землі для будівництва будинків для вимушено переміщених осіб, які дійсно хоче побудувати турецька сторона. Спочатку говорилося про 500 квартир у Києві, тому що тут живе більшість переселенців. Але Київ навіть не розглядає цієї опції”, – сказала Верещук. 

Нагадаємо, у лютому 2020 року президент Реджеп Таїп Ердоган під час офіційного візиту до України вдруге підтвердив готовність фінансувати й навіть будувати квартири для кримських татар – переселенців, утім українська влада не просунулася зі свого боку з будівництвом квартир. Влада планує будівництво 500 квартир у Херсонській, Миколаївській областях та Києві. 

Раніше Ірина Верещук заявила, якби за два роки побудували будинки, Туреччина виділила б ще кошти на будівництво інших квартир. 

Нагадаємо, за даними ООН, від російської агресії в Україні постраждали близько 40 тисяч громадян. Офіс генерального прокурора України стверджує про майже 48 тисяч громадян України, які покинули півострів за весь час тимчасової окупації Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter