Киянці загрожує до 12 років в’язниці за виготовлення дитячого порно за участю власних дітей

Дата: 27 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники поліції затримали у Києві матір, яка поширювала контент порнографічного характеру за участю своїх малолітніх синів.  

Про це повідомила пресслужба Національної поліції.

Фото: пресслужба Національної поліції

Ми встановили, що жінка розмістила в інтернеті оголошення про закритий телеграм-канал, де за 600 гривень відвідувачі отримували доступ до архіву з фото й відео дитячої порнографії“, – повідомив слідчий Іван Цибровський.

У підозрюваної вилучили гроші, мобільні телефони, банківські картки, флеш-носії й комп’ютерну техніку, на якій містився контент за участю її малолітніх дітей.

Зловмисниці повідомили про підозру в скоєнні злочину: виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії або примушування неповнолітньої особи до участі у створенні дитячої порнографії. 

Наразі досудове розслідування триває. Згідно з висновком експерта, 62 файли належать до продукції порнографічного характеру, а 38 із них належать до відеофайлів, які відносяться до дитячої порнографії. Окрім того, двох малолітніх синів підозрюваної вилучено з родини та поміщено до медичного закладу, де з ними спілкуються психологи. Ми призначили ряд експертиз та проводимо слідчі дії, аби встановити потерпілих, знятих на відео, а також інших причетних до злочину осіб“, – додав слідчий.

Обвинувачуваній загрожує до 12 років позбавлення волі. Суд обрав затриманій запобіжний захід – тримання під вартою на строк 60 діб.

Нагадаємо, 12 2021 року березня Володимир Зеленський підписав закон про кримінальну відповідальність за сексуальне домагання дітей, яким впроваджується особливий механізм захисту дітей, що постраждали від сексуального насильства або стали його свідками.

Згідно з документом, кримінальні правопорушення, вчинені стосовно малолітніх або неповнолітніх, повинні розслідувати невідкладно й розглядати в суді у першу чергу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter