Киянам через наслідки російських атак на інфраструктуру доведеться жити без світла до 6 годин на день

Дата: 28 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок атак російських військових на критичну інфраструктуру у Києві збільшать час відключень електропостачання. 

Про це в ефірі телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Фото: Emilio Morenatti/AP

Протягом одного-двох днів, за його словами, нові графіки відключень мають оприлюднити. 

“Вони приємними не будуть – одразу попереджаю. Кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена. Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше ніж чотири години. До шести годин будуть обмеження”, – сказав Сахарук. 

У ДТЕК пообіцяли, що намагатимуться проводити ротацію, аби, можливо, будинки вимикали частіше, але на менший період. Однак й з цим є складнощі, бо у столиці десятки тисяч будинків і вимкнути й увімкнути їх назад – велика робота. 

Сахарук також наголосив, що не вимикають світло лише у тих будинках, в яких розташовані об’єкти критичної інфраструктури, проте і їх кількість намагатимуться скоротити. 

Фото: news.sky.com

“Вони (об’єкти критичної інфраструктури. – Ред.) вмонтовані просто в будинок. Наприклад, зв’язок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури — водопостачання, теплопостачання. Всі будинки вимкнути неможливо, тому що не буде зв’язку, води, тепла, не буде працювати телебачення”, – сказав він. 

Українців досі закликають заощаджувати електроенергію й особливо в пікові години. Напередодні голова комітету Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус повідомив, що громадяни переважно прислухались до прохання й скоротили споживання на 5–10%.

Енергетики пояснювали, що зазвичай Київ споживає 1 000–1 200 МВт., але зараз орієнтовна наявна потужність складає всього 600–800 МВт. 

Нагадаємо, що через ракетні обстріли росіян 1,4 млн українців залишилися без світла.

Фотографія обкладинки: Muslienko
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter