Киян з одного із обстріляних учора росіянами будинків відселили

Дата: 16 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок атаки російських військових на Київ 15 листопада загинула літня мешканка Печерського району столиці. Наразі мешканців одного з пошкоджених обстрілом будинків відселили. 

Про це розповів мер Києва Віталій Кличко

Тіло загиблої жінки рятувальники виявили незадовго після атаки, однак одразу не вдавалося з’ясувати її особу. Також повідомляли про трьох потерпілих у столиці. 

За словами Кличка, під’їзд одного з обстріляних будинків – п’ятиповерхівки – отримав значні пошкодження. Звідти евакуювали й відселили мешканців, частина з яких тепер житиме в родичів та знайомих. 

 
 

“Комісія оцінює ступінь пошкоджень, щоб якнайшвидше розпочати відновлення житла”, – каже мер. 

Атака російських військових 15 листопада стала наймасовішою від початку повномасштабного вторгнення. Росіяни декількома хвилями запускали ракети Х-101 зі стратегічних бомбардувальників Ту-95, ймовірно з району Волгоград – Астрахань.

Загалом відомо про одну загиблу та шістьох постраждалих людей.

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що російський удар 15 листопада може вплинути не лише на українську енергосистему, адже били як по об’єктах генерації, так і передання електроенергії. Під час атаки медіа в Молдові повідомили про проблеми з електропостачанням у низці населених пунктів країни.

Зараз ситуація з енергопостачанням в багатьох регіонах України залишається складною.

Нагадаємо, що російського посла викликали до МЗС Польщі для надання негайних пояснень, чому російська ракета, випущена по Україні, вбила двох людей у селищі поблизу кордону. Ймовірно, цілилися російські військові в лінію електропередач, яка з’єднує ЄС із Україною, поблизу Добротвірської електростанції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter