Китайським сім’ям дозволили мати трьох дітей

Дата: 31 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Керівництво Комуністичної партії Китаю дозволили мати громадянам трьох дітей. 

Про це повідомляє Сіньхуа. 

Фото: scmp.com

З 1979 року влада у Китаї проводилась політика «Одна сім’я – одна дитина», а порушникам цього закону погрожували штрафи та втрата роботи. На кожну зачату в Китаї дівчинку, як показує статистика, припадає 1,16 хлопчика, а основною причиною такого дисбалансу називали саме вибіркові аборти, що робили родини, які дізнавалися, що в них має народитися дівчинка. 

Дозвіл на народження трьох дітей влада країни надала невдовзі після проведення перепису населення. Як відзначає BBC, минулого року в країні народилися близько 12 мільйонів дітей, що є найменшим показником з 1960-х років.

У свою чергу правозахисники з міжнародної організації Amnesty International говорять, що нова політика влади все ще є порушенням прав громадян, адже їх досі можуть карати, наприклад, за рішення мати чотирьох дітей. 

“Замість того, щоб “оптимізувати” свою політику народження, Китай повинен натомість поважати життєвий вибір людей і припинити будь-який інвазивний та каральний контроль за рішеннями щодо планування сім’ї. За такої політики подружжя все ще можуть каратися за свої рішення щодо пологів. Підвищення обмеження з двох дітей до трьох не наблизить Китай до виконання своїх зобов’язань з прав людини. Кожна людина, незалежно від сімейного стану, повинна мати право на сексуальні та репродуктивні права, включаючи те, чи варто і коли завагітніти”,зазначає керівник організації в Китаї Джошуа Розенцвейг.

Нагадаємо, що на початку року влада у Китаї пропонувала реформувати програму фізичного виховання школярів. У такий спосіб хотіли боротися з фемінізацією хлопчиків-підлітків, яку побачило китайське міністерство освіти. 

Фотографія обкладинки: technotrenz.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter