Задля підтримки мужності китайських школярів влада вирішила додати до навчальної програми більше футболу

Дата: 05 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Влада в Китаї пропонує реформувати програму фізичного виховання школярів. У такий спосіб у країні хочуть боротися з фемінізацією хлопчиків-підлітків, яку нещодавно побачило китайське міністерство освіти. 

Про це повідомляє BBC.

Китайський уряд не вперше каже про своє занепокоєння популярними в країні чоловіками-знаменитостями. Минулого року китайський високопосадовець Сі Цзефу жалівся, що багато молодих китайців стали “слабкими та сором’язливими”, а тенденція до “ожіночення” може “неминуче поставити розвиток і виживання китайської нації під загрозу”. Відповідальність за цей стан речей посадовець поклав на матерів та бабусь, які, за його словами, виховують таких чоловіків.

Наприкінці січня міністерство освіти Китаю оприлюднило повідомлення, в якому запропонувало додати до шкільної програми понад годину для таких спортивних ігор, як футбол, а також залучати до виховання дітей колишніх спортсменів.  

Ініціатива влади обурила користувачів інтернету, які писали, що заяви посадовців сексистські. 

“Хлопчики теж люди. Емоційні, боязкі та ніжні”, – пише один з користувачів сервісу Weibo.

“Чого бояться чоловіки? Бути такими, як жінки?” – запитує інший.

Не поділяють думки влади й китайські науковці, які висловлюють сумніви в тому, що кількість та якість уроків фізкультури може якось вплинути на виховання мужності. Водночас опитані китайськими журналістами фахівці вважають, що проблема фемінізації існує в країні, однак її причини вбачають у психології.

Нагадаємо, що лише у 2015 році китайські сім’ї знов змогли мати більш ніж одну дитину. До цього порушникам політики “Одна сім’я – одна дитина”, яка працювала з кінця 70-х років минулого століття, загрожували штрафи та інші покарання. Згідно зі статистикою, на кожну зачату в Китаї дівчинку припадає 1,16 хлопчика. Основною причиною такого дисбалансу називають вибіркові аборти, що робили родини, які дізнавалися, що в них має народитися дівчинка. 

Відомо, що в жінок та чоловіків, згідно з дослідженнями ЮНЕСКО, з дитинства закладені різні можливості для подальшого успіху в житті. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter