Культурний центр KYIVNESS дорікнув ведучим проєкту “Ебаут” за те, що ті прийшли на захід у светрах та джинсах

Дата: 15 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Культурний центр KYIVNESS, у якому відбулася лекція про вік та прийняття себе, дорікнув ведучим заходу за те, що вони прийшли у светрах і джинсах. Після того, як випадок набув розголосу, продюсерка KYIVNESS перепросила від усієї команди. 

Цією історією поділилися ведучі проєкту “Ебаут” Наті Гресько й Катя Мотрич, які й проводили захід.

Фото з інстаграм-сторінок @motrichka та @nati.gresko

Так, Наті Гресько й Катя Мотрич разом з психологом Іллею Полудьонним провели лекцію про вік і прийняття себе на лекторії KYIVNESS. Після події вони отримали повідомлення від організаторів зі зворотним звʼязком. 

“Цього разу ми трошки розчаровані, що дівчата не підготувалися візуально, прийшли у джинсах/светрах. Ми дуже цінуємо, коли лектори ставляться до лекцій з повагою та виражають цю повагу через дрес-код, мейк та підготовлені лекції”, – зазначили ті.

Наті Гресько й Катя Мотрич наголосили, що умов дрес-коду не було, а питання стилю – субʼєктивне, тому обговорювати чи коментувати чийсь зовнішній вигляд можна виключно за згодою чи проханням.

У коментарі Wonderzine Україна вони наголосили, що їм було важливо публічно прокомунікувати питання дискримінації та оцінки зовнішнього вигляду.

“Наш проєкт спрямований на те, щоб порушувати схожі питання й виховувати толерантність, тож проігнорувати закид “ви мали зробити мейк, щоб проявити повагу” означало б суперечити власним цінностям. Для вирішення ситуації не вистачило щирого визнання саме зі сторони бренда, що комунікувати так – не ок. Як і оцінювати спікерок за їхнім одягом”, – зазначили вони.

За словами ведучих “Ебаут”, окрім питання інституту репутації, ця ситуація також демонструє й підсвічує проблему обʼєктивації й завищених вимог до зовнішнього вигляду саме жінок. 

Гресько та Мотрич також звернули увагу на те, що спікер, який виступав в один день з ними й був також у джинсах і светрі, фідбек щодо зовнішнього вигляду не отримав. 

Згодом продюсерка KYIVNESS Міла Потапова відреагувала на інцидент, виклавши в Instagram публікацію з вибаченнями.

“Хочу публічно перепросити від себе в Наті, Каті й Іллі за цей фідбек, ми не попереджали про дрес-код і не обговорювали це в комунікації. Наші цінності не відобразилися в нашому меседжі, це факап, що тут приховувати. Я дякую дівчатам, що не мовчать і підіймають важливі теми. 

Це досвід, який я, як продюсерка проєкту, отримала й на якому ми з командою будемо вчитися. Люди – цінність! У будь-якому одязі й будь-якому прояві”, – написала Потапова.

Нагадаємо, що у серпні цього року у соцмережах розгорівся скандал, повʼязаний з шоу “Мекнув – питайте”. За концепцією шоу, відомий ведучий Володимир Остапчук запрошує двох зіркових співрозмовників і разом вони обговорюють якусь тему. Тема останнього випуску – чоловіки про жінок. Зокрема, сам Остапчук, співак Олексій Задорожний (Позитив) та блогер Богдан Шелудяк відповідали на питання, якою має бути зовнішність бажаної жінки, чи прийнятними є целюліт або неголені ноги, пахви та інші частини тіла. Виявилось, що жінка “не може бути 10 із 10”, якщо в неї не поголено волосся на тілі.

Такі публічні висловлювання очікувано викликали обурення серед української аудиторії, зокрема жіночої. Жінки записували відеовідповіді та створювали меми, де висміювали ведучих, не підбираючи слів, і наголошували на тому, що жінка сама має вирішувати, чи голити їй своє тіло, і жоден чоловік не має на це вказувати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter