Кулеба попередив світ про бомбу Путіна уповільненої дії у разі замороження війни в Україні

Дата: 20 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба застеріг світову спільноту від заморожування війни в Україні, оскільки Росія використає це на свою користь і проти Європи.

Як інформує “Укрінформ”, про це міністр заявив у відеозверненні до учасників конгресу Пан’європейського союзу з нагоди 100-річчя організації у Відні.

Президент РФ Володимир Путін

“Нам потрібна перемога, а не нічия. Якщо ми дозволимо Росії отримати паузу зараз, то Путін створить із замороженого конфлікту гігантську бомбу уповільненої дії в центрі Європи, готову вибухнути в будь-який момент. Для Європи було б стратегічною помилкою прагнути такого результату”, – наголосив Дмитро Кулеба.

Глава української дипломатії закликав партнерів України не пропонувати їй “компроміси з нашою свідомістю, територіальною цілісністю чи суверенітетом”, “бо це будуть і ваші компроміси з власною безпекою”.

“Москва не змінила свого ультимативного тону і зараз не готова до серйозних переговорів. Вони роблять заяви, покликані створити враження, що вони готові до переговорів, але це – лише димова завіса для продовження агресії. Ніхто не повинен вестися на це”, – заявив він.

Очільник українського зовнішньополітичного відомства висловив переконання, що справжній мир принесе лише перемога України:

“Ця мета є цілком досяжною, і ми довели це успішними харківським та херсонським контрнаступами цієї осені. Важливою умовою на шляху до перемоги є відмова від страху”, – закликав Дмитро Кулеба.

Раніше у США деякі посадовці, зокрема голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, висловлювали занепокоєння, що бойові дії в Україні можуть зайти в глухий кут протягом зими, тому Києву слід розглянути можливість відновлення дипломатичних переговорів з Росією.

Напередодні ZMINA розповіла, як велика війна погіршила ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

Під час першого парламентського саміту Кримської платформи в Загребі 25 жовтня президент України Володимир Зеленський наголосив, що світ почуватиметься в безпеці, коли Крим буде деокупований.

Правозахисна спільнота в Україні також переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter