Ксенофобія в Росії: з’явилися нові дані соціологів

Дата: 27 Серпня 2018
A+ A- Підписатися

За рік частка росіян, які виступають за обмеження проживання в країні представників окремих національностей, різко зросла.

Про це повідомляє російське видання “Ведомости”.

Найбільше росіяни не хочуть бачити поряд із собою представників ромської національності – 32%. При цьому дослідники зауважують, що минулого року кількість росіян, які не хотіли бачити в країні ромів, була 17%

“В цілому рівень етнофобії за рік виріс, а частота вибору тих чи інших “неросійських” позицій збільшилася в 1,5 раза. Тобто спектр неприязного ставлення розширився”, – зазначає соціолог “Левада-центру” Карина Піпія.  

Услід за ромами в рейтингу йдуть китайці (з 15% до 31%) та в’єтнамці (з 12% до 26%).

“Виросла (з 10 до 19%) і частка громадян, які схвалюють ідею “Росія для росіян”, яка знижувалася з 2014 року, 39% опитаних лояльно ставляться до дискримінаційних оголошень про здавання житла або про роботу (найбільше таких відповідей в Москві – 63% ). Крім того, з 58 до 67% зросла частка респондентів, які вважають, що уряд повинен обмежувати приплив мігрантів”, – зауважують журналісти.

Експерти, які проводили дослідження, пояснюють зростання ксенофобських настроїв пенсійною реформою, яку не підтримує більшість жителів країни, а також погіршенням соціального та економічного настрою росіян. 

Нагадаємо, що влітку захисник збірної Англії та футбольного клубу “Тоттенхем” Денні Роуз  заборонив родині приїжджати до Росії на чемпіонат світу – 2018 через расизм.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter