“Кривбасзалізрудком”, де з початку вересня страйкують шахтарі, зупинив роботу

Дата: 24 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

ПАТ “Кривбасзалізрудком” почало підготовку до тривалого простою та готове продовжити переговори із шахтарями, які з початку вересня страйкують під землею, виключно тоді, коли всі вони піднімуться на поверхню.

Про це повідомили в пресслужбі підприємства. 

Майже чотири сотні гірників спустилися під землю на початку вересня та почали вимагати збільшення заробітної плати й покращення умов праці. Згодом кількість протестувальників зменшилась, однак під землею все одно залишалися 195 гірників. Вони стверджували, що адміністрація комбінату посилила тиск на страйкарів, зокрема виставила додаткові блокпости біля шахтних стовбурів, щоб обмежити комунікацію шахтарів.

Водночас керівництво підприємства заявляє, що з 1 вересня підвищило розміри тарифних ставок і окладів на 10–25% залежно від професій, а наказом від 11.09.2020 доповнило список професій працівників, яким підвищуються тарифні ставки й посадові оклади на 25%. Також у пресслужбі повідомили, що запропонували підвищення розмірів тарифних ставок і окладів усім працівникам підприємства на 10% з 01.10.2020. Однак у повідомленні вимоги шахтарів назвали явно нездійсненними.

“Попри всі вжиті керівництвом підприємства заходи частина працівників ПАТ “Кривбасзалізрудком” все ще залишається під землею. Адміністрація комбінату ініціювала переговори з працівниками, що залишаються в шахтах, але вони відмовляються піднятися на поверхню для проведення переговорів. Правління комбінату зверталося до всіх компетентних державних регулюючих органів та профспілок з проханням посприяти тому, щоб вивести людей на поверхню, але і це не призвело до будь-якого результату”, – заявили в компанії.

У свою чергу голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець повідомив, що на шахті “Жовтнева”  на поверхню підняли п’ятьох протестувальників: трьох через стан здоров’я, двох – з невідомих причин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter