Майже 400 криворізьких шахтарів оголосили підземний страйк

Дата: 08 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

393 працівники Криворізького залізорудного комбінату вийшли на страйк і вимагають збільшення заробітної плати та покращення умов праці. 

Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець. 

‼️90 гірників шахти «Гвардійська»,‼️60 гірників шахти «Тернівська»,‼️214 гірників шахти «Батьківщина» оголосили…

Опубліковано Михайло Волинець Понеділок, 7 вересня 2020 р.

Протестують 90 гірників шахти “Гвардійська”, 60 гірників шахти “Тернівська”, 214 гірників шахти “Батьківщина” та 29 гірників шахти “Жовтнева”, які перебувають під землею вже шосту добу. За словами Волинця, з інших підприємств Кривого Рогу працівники повідомляють про готовність підтримати колег підземними й наземними мітингами та оголосити “італійський страйк” і Різновид страйку, під час якого персонал буквально дотримується робочих та службових інструкцій, норм за одночасного збереження їхньої присутності на робочих місцях, одна з форм протестної боротьби тих, хто працює, проти погіршення трудових відносин..

“Шахта “Тернівська” стала о сьомій ранку, адміністрація не пустила в шахту першу зміну – всі ці працівники говорять, що підтримають колег протестом на майдані біля адмінбудівлі КЗРК”, – розповів він.

Наразі до Кривого Рогу планують виїхати представники центрального офісу Служби держпраці у зв’язку з тим, що працівники підприємств мають великі нарікання на роботу місцевої служби Держпраці, її “продажність та залежність від місцевих роботодавців”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter