В окупованому Криму відправили до в’язниці Ігоря Динського за нібито підрив автомобіля з окупаційною владою Запоріжжя

Дата: 02 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Залізнодорожний районний суд в Сімферополі оголосив вирок Ігорю Динському, який нібито підірвав автомобіль та здійснив замах на життя трьох співробітників окупаційної адміністрації в Запорізькій області. 

Про це повідомляє прокуратура РФ.

Громадянин України Ігор Динський народився на Вінниччині, але останнім часом мешкав в окупованому Сімферополі.

У суді його визнали винним у замаху на вбивство, незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні вибухових речовин та виготовленні вибухового пристрою. Динського позбавили волі на 14 років з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму, а також призначили  штраф 500 тисяч рублів. 

“Слідство” встановило, що нібито Динський у червні 2023 року розпочав співпрацю зі Службою безпеки України. Йому дали завдання підірвати автівку тимчасового виконувача обов’язків міністра економічного розвитку окупаційної адміністрації Запорізької області Володимира Єпіфанова. Динський отримав гексоген, а також інструкції з виготовлення вибухового пристрою та приведення його в дію.

19 червня 2023 року на Євпаторійському шосе в околиці Сімферополя, чоловік встановив вибухівку, дочекався, коли Єпіфанов, а також його секретар і охоронець сядуть в автомобіль та підірвав вибуховий пристрій, кажуть російські силовики.

Пасажири авто вижили та отримали тяжкі тілесні ушкодження. Згодом вони розповіли окупантам, що напередодні вибуху проходили технічний огляд автомобіля на СТО у Сімферополі, де працював Динський. 

Нагадаємо, що у РФ Південний окружний військовий суд засудив до 18 років позбавлення волі Сергія Єржова у справі про вибух на газопроводі під Ялтою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter