Кримський політв’язень Приходько залишився без адвоката, тепер родина не знає про місце його перебування

Дата: 29 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Український активіст з тимчасово окупованого Криму Олег Приходько, засуджений в РФ на 5 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням, потребує юридичної допомоги.

Про це повідомляє видання QIRIM News.

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Донька українського політв’язня Наталія розповіла, що на побачення до чоловіка не пускають його сім’ю. Його також позбавили права на телефонні дзвінки.

Коли ми з мамою приїхали до Володимира на побачення, це було в січні, нас не пустили, сказали в колонії, що потрібен дозвіл слідчого, оскільки проти батька порушено нову кримінальну справу. Слідчий ФСБ протягом дня обіцяв дати дозвіл на побачення, але дав його ввечері, це була п’ятниця, ми не змогли скористатися ним і поїхали додому“, – розповіла жінка.

Як повідомила Наталя Приходько, батько востаннє телефонував додому з чужого телефону, перебуваючи у слідчому ізоляторі Краснодара.

За її словами, через відсутність адвоката родина не знає про місцеперебування українського активіста. Невідомі й причини порушення нової кримінальної справи проти нього.

На те, щоб найняти адвоката, сім’я не має коштів.

Адвокат Сергій Легостов повідомив QIRIM.News, що більше не представляє інтереси Приходька і не володіє інформацією про його місцеперебування.

Нагадаємо, наприкінці січня минулого року, ZMINA повідомляла, що незаконно засудженого в Росії українського активіста з тимчасово окупованого Криму Олега Приходька у російському ув’язненні піддають знущанням та тортурам. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter