Кримськотатарського журналіста Айдера Муждабаєва в Росії засудили до шести років позбавлення волі

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Росії другий західний окружний військовий суд заочно засудив заступника генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва до шести років позбавлення волі за звинуваченням у “закликах до тероризму”.

Про це повідомив сам журналіст у мережі “Х”, інформацію про відповідне судове рішення також оприлюднило російське пропагандистське видання ТАСС.

Айдер Муждабаєв

Муждабаєва визнали “винним” за частиною 2 статті 205.2 кримінального кодексу РФ – “Публічні заклики до ведення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму”. Його засудили до шести років позбавлення волі (заочно) з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму і позбавленням права адмініструвати сайти на строк чотири роки.

Сам журналіст так відреагував на це повідомлення: “Сумна новина з рейху прийшла… Я засмучений. Мало дали. Я розраховував за підсумками своїх русофобських злочинів років на вісім мінімум… Але все ж таки ваєнним судом. Тож відповім на це ваєннимі злочинами. Рейх, дякую за довіру!” 

Нагадаємо, що в Росії Муждабаєва визнали “терористом” і оголосили в розшук у травні 2020 року.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що перший апеляційний суд загальної юрисдикції Москви залишив без змін вирок російському опозиціонеру, журналісту Володимиру Кара-Мурзі, засудженому до 25 років колонії суворого режиму за трьома статтями кримінального кодексу Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter