Кримському політв’язню Фарходу Базарову окупанти запропонували взяти участь у війні проти України

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Кримському політв’язню, фігуранту сімферопольської групи “справи “Хізб ут-Тахрір” Фарходу Базарову окупанти запропонували взяти участь у війні проти України в складі російської армії, однак чоловік відмовився.

Про це розповіла дружина Фaтіме Янікова в коментарі QIRIM.News.

Фарход Базаров. Джерело: Кримська солідарність

Попри те що на засуджених за статтею 205.5 КК РФ “Організація та участь у терористичній організації” умовно-дострокове звільнення не поширюється, амністія не надається та їх не відправляють на війну, до Фархода підходили та пропонували взяти участь у війні. 

Тепер Базаров чекає на етапування, яке мало відбутися ще 30 травня, але куди саме – невідомо, уточнила дружина.

Також вона розповіла, що родина політв’язня мала проблеми з побаченнями.

“Справа в тому, що всі наші четверо спільних дітей мають моє прізвище. Ми з Фарходом не розписані документально, ми уклали лише релігійний шлюб, тож у паспорті штампа немає. Тож права на побачення я не маю. Ми змінили паспорт старшому синові, і тепер має прізвище Базаров. І я можу відвідати Фархода із сином як опікун”, – пояснила Фатіме.

Нагадаємо, що Фархода Базарова заарештували за необґрунтованими звинуваченнями в терористичній діяльності 27 березня 2019 року, після того як у мікрорайонах Кам’янка і Строганівка міста Сімферополя одночасно відбулися наймасовіші в Криму обшуки з подальшим затриманням.

Чоловіка обвинуватили за частиною 1 статті 205.5 КК РФ “Організація діяльності терористичної організації”.

Південний окружний військовий суд РФ 10 березня 2023 року відправив Фархода Базарова до колонії на 15 років з відбуванням перших чотирьох років десяти місяців у в’язниці, а також обмеженням волі на строк в один рік.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter