Кримського політв’язня Різу Ізетова етапували за 9 тисяч кілометрів від Криму

Дата: 07 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Бранця Кремля, кримськотатарського активіста та правозахисника Різу Ізетова, засудженого до 19 років позбавлення волі, етапували за 9 тисяч кілометрів від Криму – до виправної колонії №1 Республіки Саха (РФ). 

Про це пише “Кримська солідарність”.

Різа Ізетов. Джерело: “Кримська солідарність”

Мати політв’язня Надія Ізетова написала заяву з проханням перевести сина для відбування покарання ближче до дому. У жінки діагностували онкологію, через це подолати таку відстань для неї неможливо. Вона не бачилася зі своїм сином шість років, з моменту його ув’язнення.

Її сестри також не зможуть поїхати на побачення до Ізетова, оскільки їм усім за 70 років. У самої жінки – слабкий імунітет, вона остерігається інфекційних захворювань.

“У мене почуття, що я не доживу до його прибуття, читаю молитву Всевишньому, щоб встигнути побачитись із сином у цьому світі”, – сказала Надія в коментарі “Кримській солідарності”.

Нагадаємо, що 10 березня 2022 року Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону ухвалив обвинувальний вирок щодо активістів, заарештованих у справі “другої сімферопольської групи “Хізб ут-Тахрір”.

Правозахисника Різу Ізетова засудили до 19 років позбавлення волі з відбуванням перших п’яти років у в’язниці з найсуворішим режимом ув’язнення. Решту строку він має провести в колонії суворого режиму. Також чоловіку призначили півтора року обмеження волі після визволення.

Кримськотатарського активіста звинуватили в організації діяльності ісламської політичної партії “Хізб ут-Тахрір”, що заборонена в Росії, але вільно діє на території України та інших країн світу.

28 березня 2023 року апеляційний військовий суд підмосковної Власихи в особі судді Сергія Винника залишив вирок кримському татарину без змін.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Федеральна служба виконання покарань РФ уже вп’яте відмовила в переведенні кримського громадянського журналіста, бранця Кремля Ремзі Бекірова з виправної колонії №33 Республіки Хакасія в колонію ближче до дому.

Читайте також: “Батько до смерті так і не дізнався, де зараз Раїм”: навіщо росіяни етапують кримських політв’язнів у віддалені колонії Росії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter