Кримського активіста Приходька залишили під вартою

Дата: 20 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму відмовив у задоволенні апеляційної скарги на запобіжний захід щодо українського активіста Олега Приходька.

Про це повідомляють у “Кримському процесі”.

Олег Приходько

Рішення ухвалив суддя Сергій Язев. Засідання проходило в закритому режимі. Сам Приходько брав участь у ньому через відеозв’язок. У СІЗО чоловік залишатиметься до 10 квітня. 

Арешт кримчанину продовжили на початку лютого. Тоді як обґрунтування продовження арешту слідчий зазначив, що досі з Приходьком проводяться слідчі дії, що він є громадянином іноземної держави, а також звернув увагу на те, “що з урахуванням його особи і позиції інший запобіжний захід, крім ізоляції від суспільства”, не забезпечить його процесуальної поведінки.

Нагадаємо, що Олега Приходька затримали вранці 10 жовтня минулого року. Російські силовики ввірвалися до його будинку та відвезли в невідомому напрямку. Згодом стало відомо, що чоловіка звинуватили в підготуванні теракту. ФСБ вважає Приходька, який очолював до окупації в Саках відділення партії “Свобода”, прихильником нацистської ідеології і членом “українських екстремістських організацій”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter