Кримські виші отримали розпорядження відрахувати студентів призовного віку через академічні борги – представництво Зеленського

Дата: 10 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Кримські університети отримали від окупантів наказ відрахувати всіх студентів 3–5 курсів, які підпадають під злочинну мобілізацію та мають академічну заборгованість.

Про це у своєму щотижневому огляді з посиланням на Центр національного спротиву повідомляє Представництво президента України в АРК. 

На тимчасово окупованому півострові триває підготовка до нової хвилі мобілізації. В її межах так званим “університетам” на півострові надійшла директива відрахувати всіх студентів 3–5 курсів, які підлягають мобілізації та мають академічну заборгованість.

Як відомо, зазвичай студенти здають борги до початку нової сесії, адже керівництво ВНЗ закриває очі на борги. Проте виші півострова отримали вказівки відраховувати всіх за найменшої підстави, оскільки навчання в університеті дає відтермінування від мобілізації.

Також з посиланням на Генштаб відомство вказує, що керівництво РФ намагається завадити масовому виїзду чоловіків призовного віку за кордон перед черговою хвилею мобілізації, яка очікується в січні поточного року. Представництво президента України в АРК закликає співгромадян громадян уникати незаконних повісток.

Читати також: Що робити, якщо вас мобілізують до збройних сил РФ в Криму

На півострові продовжують чинити опір окупантам “Жовта стрічка”, “Атеш”, “Кримські партизани” та “Кримські бойові чайки”, які почали також поширювати написи “Україна переможе” та “ЗСУ йде”.

Відомо, що у Феодосії затримали двох жінок, які розмалювали бампер чужої автівки словами “Слава ЗСУ”, зняли це на відео та виклали в інстаграмі. Одна з них працювала вчителькою, після затримання її звільнили нібито за результатами “службової перевірки”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter