Правозахисниця далі оскаржує утаємничення в Криму “екстремістських списків” щодо “Кримської солідарності”

Дата: 02 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

Правозахисниця громадського об’єднання “Кримська солідарність” Лутфіє Зудієва подала апеляційну скаргу на дії незаконної “прокуратури Республіки Крим” та “поліції”. Російські силовики, вручивши їй два застереження про “неприпустимість екстремістської діяльності”, відмовляються надавати документи, які стали підставою для них. 

Про це повідомила сама правозахисниця з Джанкоя на своїй фейсбук-сторінці

Вона нагадала, що 1 травня цього року їй винесли два застереження – одне від “поліції”, інше від “прокуратури”. В обох документах не було чітких даних, які ж саме дії Луфтіє Зудієвої правоохоронці вважають протиправними або антигромадськими.

Щоб з’ясувати це і довести незаконність цих застережень, правозахисниця звернулася до “суду”. Утім, за обома позовами їй відмовили. 

“Відповідно до поширених у вільному доступі в мережі інтернет відомостей, Зудієва – активістка незареєстрованого громадського об’єднання “Кримська солідарність“, яке висвітлює затримання і судові процеси над представниками терористичних та екстремістських організацій, а також інших громадян, які ведуть антиросійську діяльність за допомогою мережі інтернет”, – мовиться в письмовому запереченні за підписом “заступника прокурора Криму” Сергія Булгакова.

Аргументуючи в “суді” свою позицію, представники “поліції” і “прокуратури” послалися на документи “Управління ФСБ Криму”, “ПУ ФСБ Криму” та “МВС Криму” з грифом “для обмеженого користування”.

Луфтіє Зудієва повідомила, що подала апеляційні скарги на рішення “суду”, оскільки вручення застережень у Криму і наявність таких списків із грифом “для обмеженого користування” щодо журналістів і активістів вона вважає системним тиском не лише на неї, а й на всіх громадських журналістів громадського об’єднання “Кримська солідарність”, а також правозахисників, адвокатів та активістів.

Незаконний “Верховний суд Республіки Крим” 10 листопада розгляне апеляційну скаргу правозахисниці на рішення Джанкойського районного суду щодо адміністративної позовної заяви про визнання незаконним застереження начальника “МВ МВС Росії “Джанкойський” полковника поліції Ю. Б. Маринцова.

23 листопада цей самий “суд” розгляне апеляційну скаргу на рішення “суду” першої інстанції про визнання незаконним застереження заступника “Джанкойської міжрайонної прокуратури” С. В. Забураєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter