Кримського татарина Руслана Асанова доставили до СІЗО з флюсом: хвороба швидко прогресує

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Кримського татарина Руслана Асанова, заарештованого 24 серпня після масових обшуків у Бахчисарайському районі, доставили в СІЗО-2 Сімферополя з флюсом: хвороба швидко прогресує.

Про це “Кримській солідарності” повідомила його дружина Зера Мустафаєва

Руслан Асанов. Джерело: Кримська солідарність (фото із сімейного архіву)

Чоловіка взяли під варту на два місяці, й Зера мала намір передати йому до ізолятора лікарські препарати, зокрема антибіотики. Але з усіх препаратів у неї взяли лише “Німесил”, що знеболює. Медпрацівник пенітенціарної установи заявив, що в них в аптеці нібито все є, уточнила вона.

Водночас Зера Мустафаєва повідомила, що їй відмовили в короткостроковому побаченні з чоловіком. Відповідного листа вона отримала від старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого відділу УФСБ Віталія Власова. У тексті листа йдеться про те, що “клопотання про надання дозволу на побачення розглянуто та ухвалено постанову про повну відмову”.

Нагадаємо, 24 серпня о четвертій ранку російські силовики ввірвалися до будинків шістьох кримських татар – Сейдамета Мустафаєва, Ельдара Якубова, Абдулмеджита Сейтумерова, Руслана Асанова, Аметхана Умерова та Ремзі Німетулаєва. Усі вони цивільні активісти та багатодітні батьки, а в Сейтумерова нещодавно народилася дитина. Він рідний брат двох політв’язнів з Бахчисарая Османа та Сейтумера Сейтумерових, заарештованих у березні 2020 року та засуджених до 17 та 14 років позбавлення волі.

Увечері того ж дня в Київському “райсуді” відбулися судові засідання щодо обрання запобіжного заходу Умерову, Німетулаєву та Асанову. Їх відправили в СІЗО-2 Сімферополя до кінця жовтня 2023 року.

Наступного дня той же “районний суд” заарештував Мустафаєва, Якубова та Сейтумерова та відправив їх до СІЗО-2 до кінця жовтня.

Усіх шістьох активістів неодноразово затримували на акціях на підтримку інших кримських татар, яких судили з політично вмотивованих справ.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим засудило незаконні дії підконтрольних окупаційній адміністрації РФ у тимчасово окупованому Криму так званих “правоохоронних органів” щодо масових обшуків та затримань представників корінного кримськотатарського народу в Бахчисараї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter