Кримчани зможуть вакцинуватися від коронавірусу на Херсонщині

Дата: 05 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Жителі тимчасово окупованого Криму невдовзі зможуть отримати щеплення від коронавірусу на території Херсонської області. Щеплення проводитимуться згідно із загальнодержавним графіком. Для цього мешканцям Криму потрібно встановити застосунок “Дія”, зареєструватися та дочекатися своєї черги на вакцинацію.

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан, повідомляє видання “IPC-Херсон”.

На територію Херсонщини доставили 11 600 вакцин від COVID-19. Усі вони призначені для конкретних категорій населення. Насамперед це лікарі та особи з високим ризиком захворювання на коронавірус.

“Звичайно, жителі АРК ні в якому разі не залишаться без нашої уваги. Вони, як і всі громадяни України, коли надійде черга, будуть мати змогу вакцинуватися в тих пунктах щеплення, що будуть найближчі при перетині адмінмежі для них. Тому я раджу, як і всім громадянам, задіяти додаток “Дія”, зареєструватися там та, отримавши повідомлення, обрати дату імунізації у відповідності до загального державного графіка щеплень”, – сказав Чабан.

За словами головного санітарного лікаря Херсонщини Юрія Ромаскевича, днями Міністерство охорони здоров’я та Кабмін спільно з Держприкордонслужбою ухвалять рішення про встановлення стаціонарних пунктів щеплення для кримчан та мешканців інших тимчасово окупованих територій. 

Як відомо, 1 березня в Україні відкрили запис на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу. Українців щеплюватимуть, зокрема, китайською Sinovac та індійською AstraZeneca. У Мінздоров’я повідомляють, що громадяни з черги не зможуть обирати, якою саме вакциною щеплюватись. Яку вакцину привезуть у пункт щеплень або яку видадуть мобільній бригаді, тією і вакцинують.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter