Кримському татарину стало зле під час обшуку в нього вдома (оновлено)

Дата: 09 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Жителю кримського селища Кіровське, кримському татарину Умеру Емірамзаєву, до якого вранці 9 серпня прийшли з обшуком російські силовики, стало зле. Йому викликали швидку допомогу.

Умер Емірамзаєв

Про це Крим.Реалії повідомив кримський адвокат Едем Семедляєв.

“Наразі поки відомо, що  викликали швидку. Що йому інкримінують – невідомо. На місце виїхав адвокат”, – сказав Семедляєв.

Як повідомив Крим.Реалії кримськотатарський активіст Абдуллах Якубов, у Емірамзаєва мальформація судин головного мозку.

Російські силовики в середу, 9 серпня, вранці прийшли з обшуком додому до жителя кримського селища Кіровське Умера Емірамзаєву. Про це в соцмережах повідомляють кримські правозахисники та активісти.

На сайтах підконтрольних Кремлю силових відомств Криму про причини обшуку поки не повідомляють.

За словами заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, з посиланням на активістів, обшук почався приблизно о 8.00 і закінчився орієнтовно об 11.00. 

“Величезна кількість представників силових структур. Багато з них у масках, фактично увірвалися в дім, де проживає Умер Емірамзаєв і його сім’я. Вели себе досить грубо, не пред’являючи документів і не пояснюючи мету обшуку… Фактично, перевернули весь дім”, – додав Джелялов.

Він повідомив, що силовики вилучили два планшети, стаціонарний комп’ютер і ноутбук. 

Наріман Джелялов повідомив, що в будинку проживає 15 людей, разом із родиною Умера, яка складається із 5 осіб.

Коли Умеру стало зле, йому “підсунули якийсь папірець, який він підписав”.

“Також підпис співробітники силових структур вимагали у його дружини. Але вона відмовилася будь-що підписувати, після чого на її адресу пролунали погрози про те, що її вивезуть, щось до неї застосують”, – заявив Джелялов.

Навколо будинку зібралося багато людей і, побачивши стан Емірамзаєва, силовики згорнули обшук.

Сам фігурант наразі знаходиться у лікарні.

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв’язках із забороненою в Росії організацією “Хізб ут-Тахрір”.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це “відновленням історичної справедливості”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter