Кримська прокуратура залучить NASA до розслідування справи про Керченський міст

Дата: 28 Червня 2017
A+ A- Підписатися

В рамках розслідування кримінального провадження стосовно будівництва мосту через Керченську протоку співробітники прокуратури планують залучити як національних, так і іноземних фахівців. 

Як повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим, будівництво мосту спричиняє серйозну небезпеку екології Чорного та Азовського морів.

Слідчі планують провести “всі необхідні експертизи, визначити збитки, заподіяних Україні через будівництво об’єкту та зібрати докази порушення норм міжнародного Морського права для подальшого їх розгляду у міжнародних судових інстанціях”.

“Ми залучатимемо не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатимемося і до іноземних організацій, таких як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та інших. Неузгоджене будівництво мосту не повинно знищити унікальну флору та фауну Чорного та Азовського морів. В свою чергу, суб’єкти господарської діяльності, які причетні до зведення мосту, повинні нести відповідальність за свої дії”, – сказав прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

За даними Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, заподіяні навколишньому середовищу Чорного та Азовських морів при будівництві Керченського мосту, за умови необхідності кріплення морських берегів, становитимуть щонайменше 10 млрд грн. 

Раніше правозахисники заявляли, що Україна має щонайменше три механізми міжнародного права для припинення будівництва Росією Керченського мосту, однак влада їх не використовує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter