Кримчани можуть отримати відстрочку від російського призову

Дата: 25 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Особи, що визнані вимушеними переселенцями, зможуть отримати відстрочку від призову до російської армії.

Відстрочка на строк до 6 місяців передбачена в законі про призов на військову службу жителів Криму і Севастополя, ухваленому Держдумою Росії 20 березня, повідомляє портал “Крим. Реалії” з посиланням на РИА Новости.

Ті росіяни, які переселилися на російську територію з території іншої держави і звернулися з клопотанням про визнання вимушеними переселенцями, можуть отримати відстрочку на строк розгляду клопотання (за законодавством до трьох місяців), а в разі визнання їх вимушеними переселенцями – ще на термін до 3 місяців з дня такого визнання“, – йдеться в законі.

Водночас у поправках до закону згадується звільнення від призову на військову службу кримчан, які вже відслужили або були звільнені від призову в Україні. Право на звільнення від призову отримають ті, хто має вчений ступінь, визнаний відповідно до російського законодавства про освіту.

Нагадаємо, завідувач кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка Олександр Задорожній різко розкритикував Верховну Раду за відсутність підтримки кримських переселенців призовного віку та запропонував запровадити для них відстрочку від призову до українських збройних сил.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter