На КПВВ “Каланчак” немає сертифікованої води, кімнати матері та дитини – Офіс Омбудсмана

Дата: 06 Листопада 2020
A+ A- Підписатися

На пункті пропуску “Каланчак” між Кримом і Херсонською областю представниця уповноваженого Верховної Ради України з дотримання прав жителів Автономної Республіки Крим і Севастополя Ірина Верігіна знову виявила недоліки, що стосуються обслуговування людей.

Про це Верігіна написала на своїй фейсбук-сторінці

Вона повторно відвідала КПВВ “Каланчак”, щоб промоніторити дотримання прав дітей та їхніх інтересів під час перетину адміністративного кордону з тимчасово окупованим Росією Кримом.

“Під час візиту ми встановили, що територія КПВВ обладнана за всіма сучасними стандартами. Асфальтове покриття, тротуари мають пологі спуски й переходи, які повною мірою забезпечують безперешкодний доступ до будівель особам з інвалідністю та маленьким дітям. На вулиці й у приміщеннях є туалети, також є окремі туалети для осіб з інвалідністю”, – мовиться в повідомленні.

За даними представниці Омбудсмана, з часу останнього візиту недоліки,  зазначені у звіті, на КПВВ не виправили. Так, до прикладу, безпосередньо на території КПВВ не створили кімнати матері та дитини. Також не вжили заходів із сертифікації води, якою користуються на КПВВ “Каланчак”.

“Водночас під час візиту ми виявили, що прилегла територія до КПВВ “Каланчак”, а саме зона сервісного обслуговування осіб і транспортних засобів, засмічена. Сміття розкидане понад дорогою і поруч з будівлями, сміттєві баки переповнені”, – написала Верігіна.

У серпні в Омбудсмана розповіли про грубі порушення прав людини на КПВВ “Чонгар”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter