Кожен третій експерт довіряє новому Верховному Суду – дослідження

Дата: 08 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

52% експертів вважають, що новий Верховний Суд може підвищити довіру українців до системи правосуддя.

Про це свідчать результати експертного дослідження Центру політико-правових реформ, повідомляє УНІАН.

32% опитуваних переважно довіряють новому Верховному Суду, ще 5% експертів довіряють йому повністю. Зовсім не довіряють суду 12% опитуваних. Найбільший рівень недовіри висловлюють юристи, тоді як найменший – серед суддів.

“Це дуже гарний показник на тлі загальної недовіри до судової влади”, – зазначив заступник голови правління ЦППР Роман Куйбіда.

Проте більшість респондентів не вірить в те, що новий Верховний Суд буде спроможним протистояти політичним впливам. Здебільшого цю думку підтримують 41% експертів, які не є юристами, 28% суддів і 38% правників. Повністю в це не вірять 23% опитаних, які не є юристами, 25% суддів і 19% правників.

Опитування проводилося з 28 листопада по 3 грудня. Участь в ньому взяли 421 експерти, 340 з яких є правниками, зокрема 36 – суддями.

Новий Верховний суд розпочне роботу 15 грудня. 11 листопада 113 суддів нового Верховного Суду склали присягу. Вони були призначені президентом Петром Порошенко, який підписав відповідний указ.

Очільницею Верховного Суду 30 листопада обрали Валентину Данішевську. Раніше вона була суддею постійного третейського суду при Асоціації українських банків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter