Косметичний бренд Rimmel розкритикували за рекламу, у якій школярок заохочують робити макіяж

Дата: 21 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Рекламу бренду Rimmel London заборонили за заклики до дівчат  наносити макіяж до школи, щоб досягти успіху. У рекламі, опублікованій у вересні цього року, лунало таке: “Приготуйтеся вразити цей сезон повернення до школи. Отримайте 25% знижку на Multi-Tasker Concealer та інші улюблені продукти Rimmel…” 

Про це пише видання The Telegraph.

Фото: Rimmel London

У пості було відео, на якому 25-річна візажистка Лана Дженкінс наносить макіяж, а під ним був текст: “Знижка 25% на Rimmel – назад до школи”.

Користувачі соцмереж поскаржилися, що реклама була безвідповідальною через включення тексту “Приготуйтеся вразити цей сезон повернення до школи”, який грав на невпевненості молодих дівчат, маючи на увазі, що вони будуть готові до нового навчального року лише в тому випадку, якщо будуть нафарбовані.

Материнська компанія Coty UK заявила, що реклама “жодним чином” не закликала до необхідності робити макіяж у школу. Натомість, як каже компанія, вона мала на меті мотивувати дівчат підвищити їхню упевненість у собі. 

На рекламу відреагувало Управління з рекламних стандартів (ASA): “На нашу думку, використання слова “вразити” у контексті “приготуйся вразити під час повернення до шкільного сезону” означає, що дівчата мають більше шансів досягти успіху в новому шкільному сезоні, якщо вони користуються косметикою. Ми вважаємо, що реклама використовує низьку самооцінку деяких дівчат, а тому дійшли висновку, що вона є безвідповідальною”

Управління ухвалило рішення, що реклама не повинна відображатися будь-де знову.

Нагадаємо, що у квітні цього року у китайських соціальних мережах люксовий бренд Dior звинуватили у расизмі. Причиною стала реклама, у якій азійська модель підіймає куточок ока. Французький бренд опублікував цю світлину у своєму акаунті в інстаграмі на початку тижня, однак після звинувачень оперативно її видалив.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter