Королівський університет Белфаста вимагає використовувати в кампусі коректні імена та займенники трансгендерних людей

Дата: 27 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Королівський університет у Белфасті (Північна Ірландія) посилив свій кодекс поведінки. Зокрема, нові правила вимагають від співробітників та студентів використання будь-яких імен і займенників, які забажають трансгендерні й небінарні люди.

Про це повідомляє видання “The News Letter”.

Королівський університет Белфаста. Фото: iStock

Невиконання цієї вимоги тепер розглядається як знущання або переслідування. Це правило також стосується зневажливих жартів про трансгендерність.

Новий кодекс поширюється не тільки на співробітників та студентів, але й на всіх, хто ступає на територію кампуса. Зокрема, йдеться про зовнішніх підрядників, таких як прибиральники, постачальники громадського харчування та постачальників, а також усіх, хто їх наймав.

Це означає, що, якщо для ремонту в Королівському університеті найняли будівельну фірму, яка потім найняла субпідрядника для постачання будівельних матеріалів, цей субпідрядник також буде зобовʼязаний дотримуватися кодексу поведінки.

У новому кодексі також зазначається, що “університет підтримуватиме вибір людини, яка носить одяг відповідно до її гендерної ідентичності та гендерного самовираження”.

Примітно, що раніше ці правила стосувалися суто трансгендерних людей, тоді як тепер розширились і стосуються і небінарних персон. У документі зазначається, що ЛГБТ-люди в англійській мові іноді вживають нестандартні, нові займенники, такі як xe, ze, sie, co та ey.

Нагадаємо, що в жовтні цього року канадська провінція Саскачеван використала рідкісний конституційний механізм, щоб внести зміни до своїх освітніх законів – “notwithstanding clause”. Дебати розпочалися щодо законопроєкту 137, який визначає батьків як “головних осіб, які ухвалюють рішення щодо освітнього процесу своєї дитини”. Правозахисники розцінюють це як порушення прав неповнолітніх.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter