Консул зустрівся з Павлом Грибом під пильним наглядом тюремників

Дата: 23 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Український консул зустрівся в краснодарському СІЗО з викраденим у Білорусі російськими спецслужбами українцем Павлом Грибом.

Про це “Українській правді” повідомив директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

За його словами, зустріч пройшла під наглядом співробітників пенітенціарного закладу та з фіксуванням розмови на відеокамеру.

“Зважаючи на те, що їхню розмову записувала камера та були присутні охоронці, Павло сказав, що умови утримання в СІЗО задовільні, він має можливість бувати на свіжому повітрі, двічі на день його оглядає медпрацівник та він отримує ліки”, – сказав Погорельцев.

Він зазначив, що Гриб поскаржився на те, що від деяких медпрепаратів йому буває зле. Також хлопець розповів, що не часто бачиться зі слідчим та адвокатом.

“Востаннє зі слідчим у нього розмова була 11 жовтня, а з адвокатом зустрічався 18 жовтня, коли в суді переглядалося питання щодо його подальшого утримання”, – сказав дипломат.

Погорельцев додав, що консули передали юнаку теплі речі, які передав батько, а також придбали в крамничці на території СІЗО продукти харчування, які просив Павло.

Він зазначив, що це була друга зустріч українських консулів з Грибом. Як і минулого разу, їм оборонялось спілкуватися українською мовою та обговорювати хід слідства.

Раніше повідомлялося, що Гриба в Росії звинувачують у підготовці до терористичного акту на шкільній лінійці в Сочі.

Як відомо, Гриб зник 24 серпня у Білорусі. За його словами, на автостанції Гомеля його викрали невідомі люди в цивільному і передали іншим невідомим людям в якомусь лісі. Більше доби його тримали в приміщенні без вікон, після чого відвезли в Смоленську область, де оформили арешт заднім числом.

Білорусь своєї провини у викраденні українця російськими спецслужбами не визнає.

Павло Гриб перебуває в краснодарському СІЗО. Влада Росії намагаються звинуватити його в тероризмі.

6 жовтня ЄСПЛ надіслав лист адвокату Гриба, де повторно попросив до 16 жовтня надати висновки про обстеження хлопця українськими фахівцями.

Але Росія проігнорувала лист ЄСПЛ і не пустила українських лікарів у краснодарське СІЗО до утримуваного там Павла Гриба.

18 жовтня суд у Краснодарі продовжив арешт українцю Грибу до 4 січня 2018 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter