Компанія Spotify повністю припинила роботу в Росії

Дата: 18 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Компанія Spotify 14 грудня ліквідувала єдину юрособу в Росії, у такий спосіб повністю припинивши роботу на території країни.

Про це йдеться в повідомленні пропагандистського агентства ТАСС із посиланням на дані Єдиного держреєстру юросіб РФ.

Фото: CHRISTIAN HARTMANN / REUTERS

Компанія була зареєстрована в РФ з 13 січня 2014 року. Подала запит на ліквідацію 6 лютого 2023 року.

Про повне припинення роботи в Росії Spotify оголосила ще в березні 2022 року. Рішення ухвалили після “ретельного оцінювання ситуації”. 

Стримінговий сервіс Spotify перестав працювати тут з 11 квітня 2022 року. Через вихід з російського ринку компанія втратила понад 2 млн платних підписників за два перші квартали минулого року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) тимчасово вилучило австрійський Raiffeisen Bank зі списку компаній – спонсорів війни до моменту проведення консультацій.

Таке рішення Нацагентство ухвалило на тлі погроз від Австрії заблокувати новий пакет антиросійських санкцій, якщо банк залишатиметься в чорному списку.

Банк пообіцяв вийти з російського ринку одразу після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але постійно затримує терміни. Зокрема, там оголошували, що планують виокремити російський бізнес до вересня 2023 року, але цього досі не відбулося.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter