Компанія, що фігурує у “плівках Єрмака”, програла Bihus.info суд про захист честі та гідності

Дата: 23 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Господарський суд міста Києва відмовив компанії “КТЛ Україна” в задоволенні вимог щодо захисту ділової репутації та спростуванні інформації з розслідування Bihus.info.

Про це повідомив адвокат Олександр Бурмагін. 

Боротьба за свободу слова триває кожного дня на багатьох майданчиках і рівнях (можливо, іноді це і непомітно). Колись в…

Опубліковано Oleksandr Burmahin Пʼятниця, 23 жовтня 2020 р.

Наприкінці березня вже колишній депутат від “Слуги народу” Гео Лерос оприлюднив відео, на якому нібито брат глави Офісу президента Андрія Єрмака Денис проводить переговори про працевлаштування на певні посади в органах влади. Згодом  правоохоронні органи відкрили 5 кримінальних проваджень щодо плівок. 

Журналісти Bihus.Info отримали від нардепа більше відеофайлів, загалом – майже 30 годин. На них, зокрема, обговорювали можливості припинення бізнесового росту компанії “ТІС” і впливу в Україні однієї з найбільших в світі контейнерних компаній – данської Maersk. Робити це збирались нібито в інтересах одеської фірми “КТЛ Україна”, яка, у свою чергу, є частиною потужної турецької компанії Kinay Group.

У компанії  “КТЛ Україна” пізніше підтвердили, що Денис Єрмак дійсно працював в них, а його посередник Володимир Лебедєв справді приїздив в Одесу на їх підприємство у 2019 році. Однак, за їх версією, мотиву зашкодити компаніям “ТІС” і Maersk їхня співпраця з братом помічника президента не мала.

Натомість на відео з розмови помічників Єрмака-молодшого випливає, що турецький бізнес готовий сплачувати по 300 тисяч доларів на місяць за реалізацію їхніх цілей. Сам Єрмак також згадував про можливість отримання фінансування на цю діяльність.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter