Компанія Lego випустить у масовий продаж конструктор зі шрифтом Брайля для дітей з порушеннями зору

Дата: 25 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Данська компанія Lego масово продаватиме конструктор із нанесеним на цеглинки шрифтом Брайля, щоб діти з порушеннями зору навчилися читати сенсорний алфавіт.

Про це повідомляє The Guardian.

Раніше компанія безплатно надавала такий конструктор кільком школам і службам, що займаються з незрячими дітьми, а тепер запускає їх у масовий продаж.

З вересня такі іграшки будуть у масовому продажі. Конструктори для дітей віком від шести років можна буде придбати в шести англомовних країнах, зокрема у Великій Британії, Ірландії, США та Австралії. Також у п’яти франкомовних країнах (у Бельгії, Канаді та Швейцарії тощо).

Очікується, що італійська, німецька та іспанська версії з’являться у 2024 році. Lego сподівається, що ця ініціатива допоможе батькам, братам і сестрам спільно вивчати шрифт Брайля, а набори включатимуть ідеї для низки навчальних ігор, у які сім’ї зможуть грати разом.

Європейська спілка незрячих (EBU) зауважує, що знання шрифту Брайля покращує орфографію, читання і письмо, а також сприяє вищому рівню освіти та кращим можливостям працевлаштування для людей з порушеннями зору.

Нагадаємо, у 2021 році Lego перестала маркувати набори конструкторів для дівчаток і хлопчиків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter