Компанія Google створила застосунок для людей з порушеннями зору

Дата: 07 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Компанія Google випустила мобільний застосунок Magnifier, яким можуть користуватися люди з порушеннями зору, він дозволяє користувачам збільшувати, освітлювати і фільтрувати текст.

 Про це повідомляє The Verge.

Джерело: The Verge

Magnifier має досить простий інтерфейс користувача. Зокрема, він містить великі кнопки управління функцією масштабування, розташовані по обидві сторони від круглої кнопки спуску затвора/стоп-кадру, а також менші кнопки для включення/відключення ліхтарика камери і перемикання між передньою і задньою камерами пристрою. Крім того, він має додаткові функції, як-от налаштування контрастності та яскравості й кольорові фільтри для покращення розбірливості тексту. 

Збільшивши зображення тексту за допомогою додатка “Лупа”, користувачі можуть знайти додаткові параметри в правому верхньому кутку екрану, які дозволяють їм копіювати текст, прослуховувати його за допомогою перетворення тексту в мову або відправляти текст в Google Lens для подальшого аналізу.

Всі знімки Google Magnifier зберігає в окремій папці камери, де їх за бажанням можна видалити або завантажити до основного потоку. 

Нагадаємо, український застосунок для вивчення мов Promova, який має 11 мільйонів користувачів, запустив новий режим Dyslexia Mode для людей з дислексією. Там використали спеціальний шрифт Dysfont, зменшили яскравість кольорів і додали мультисенсорні методи навчання.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter